Om platte en hellende daken te isoleren kan je PUR schuimisolatie gebruiken. In vergelijking met klassieke isolatiematerialen kan je PUR schuimisolatie zeer dicht bij de kepers van het dak aanbrengen. Zo voorkom je namelijk warmteverlies en zijn ook koudebruggen zo goed als uitgesloten. Eens het schuim aangebracht is zorgt het voor een mooie en egale laag die één wordt met het dak.
PUR Schuimisolatie is eenvoudig aan te brengen, vermijd koudebruggen en is zeer gunstig qua prijs.
Vind dé beste vakman voor je dakisolatie
Vergelijk tot 3 bedrijven in je eigen regio en bespaar zo tijd & geld in slechts 2 minuten!
Inhoud
Wat is PUR schuimisolatie?
Door het mengen van isocyanaat en polyol (chemische componenten) bekom je PUR Schuim (= Polyurethaan). De componenten zijn nog vloeibaar voor ze op je dak of vloer aangebracht worden. Maar tijdens het spuiten worden de twee vloeistoffen gemengd en rechtstreeks op je dak of vloer gespoten.
Op dat moment wordt dit door een installatie in PUR schuim omgezet, die zich meteen verhard van zodra het in contact komt met je dak of zoldervloer.
Het hecht zich overal makkelijk aan vast en blijft goed zitten. Aangezien je een gesloten massa krijgt van PUR schuimisolatie kan droge lucht goed vastgehouden worden en dat is nodig om goed te isoleren.
Omdat het isolatiemateriaal al spuitend wordt aangebracht noemt men dit soms ook PUR spuitisolatie in plaats van PUR schuimisolatie.
Voordelen van PUR Schuimisolatie
PUR Schuimisolatie heeft enkele handige voordelen… Laten we er even dieper op ingaan.
Geen koudebruggen en leidingen zijn eenvoudig weggewerkt
Het voordeel dat het meeste opvalt is mogelijk wel de nauwkeurigheid om ermee te werken. Aangezien het schuim alle hoekjes en spleten goed opvult, daalt de kans op koudebruggen. Op die manier krijg je een geïsoleerd dak zonder kieren of spleten en dat moet natuurlijk het doel zijn als je een dak wil isoleren.
Je kan ook leidingen mooi wegwerken door deze mee te nemen met de PUR schuimisolatie. Bij het spuiten van het schuim heb je ook amper afval, wat toch ook een voordeel is en heel wat tijdwinst met zich meebrengt.
Goede isolatiewaarden
Zoals je misschien is het de lambdawaarde die aangeeft hoe goed een materiaal isoleert. Hoe lager de waarde aangeeft, des te beter is de isolatie en de isolatiewaarde. PUR-schuim heeft een lamdawaarde van 0,026 W/mK, wat een stuk lager is dan bijvoorbeeld glaswol (0,040 W/mK) of schuimbeton (0,350 W/mK).
Met PUR Schuimisolatie kun je tevens de gewenste dakisolatie dikte bereiken om recht te hebben op een dakisolatie premie.
Snelle plaatsing
Na het spuiten van de PUR schuimisolatie heb je een zeer snelle droogtijd van 2 tot 3 minuten. Je kan het dus snel plaatsen en je hebt er nadien geen werk meer aan. Dat is een enorm tijdverschil voor de plaatsing ten opzichte van andere isolatiematerialen.
Na het opdrogen kan je eventueel het schuim nog afplatten, zodat het een mooi egaal geheel is.
Andere voordelen zijn…
En daar stopt het niet, hierbij nog enkele andere voordelen van PUR Schuimisolatie.
- Je hebt geen last van allergieën of irritaties bij het plaatsen
- Het materiaal is ook ongevoelig voor schimmels en ongedierte, het is dus zeer duurzaam.
- Zelf plaatsen, maar ik raad het niemand aan. Tevens moet je dan ook materiaal huren (spuitmachine) om de PUR schuimisolatie aan te brengen
- De prijs, in vergelijking met andere materialen, is ook lager. Dit omdat het plaatsen zeer snel gaat en er weinig opkuis achteraf is.
Het gebruik van PUR schuimisolatie
Om PUR schuimisolatie te gebruiken moet je eerst de ruimte bekijken die je wil isoleren. Bekijk of er obstakels zijn of lastige hoeken waar je niet aankan. Sla deze stap niet over, want het is belangrijk dat elke hoekje en spleet opgevuld is om een optimaal isolatie effect te bekomen.
Koudebruggen moet je vermijden en dat doe je dus door zo zorgvuldig het schuim te spuiten. Hoe makkelijker de ruimte ingericht is, hoe sneller de werken gaan en dus hoe goedkoper de totaalprijs zal zijn.
Het materiaal waaruit PUR schuimisolatie is gemaakt kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Zeker tijdens het spuiten moet je een degelijk mondmasker gebruiken en stevige werkkledij dragen. Ventileer de woning ook tijdens het spuiten van het schuim. Eens het PUR schuim volledig uitgehard is, zijn alle schadelijke stoffen verdwenen en is er verder geen gevaar meer.
Heb je niet te maken met lastige hoeken of obstakels, dan zijn PUR Isolatieplaten ook altijd een optie.
Vind dé beste vakman voor je dakisolatie
Vergelijk tot 3 bedrijven in je eigen regio en bespaar zo tijd & geld in slechts 2 minuten!
Prijs PUR schuimisolatie
De uiteindelijke prijs van PUR schuimisolatie zal afhangen van enkele factoren.
- Zoals de oppervlakte van het dak.
- De moeilijkheidsgraad van de ruimte. Zijn er veel plekken die je moeilijk kan bereiken of niet.
- En welke isolatiedikte wil je bekomen?
Dat zijn drie zaken die je eerst grondig moet bekijken vooraleer je er een prijs op kan plakken.
Gemiddeld bedraagt de prijs voor het aanbrengen van PUR schuimisolatie tussen de € 15 à € 30 euro per m².
Laat een vakman langskomen voor een PUR schuimisolatie offerte. Op basis van een opmeting en advies kan je ook heel wat tips horen en uiteindelijk beslissen om we werken te laten uitvoeren.
Offerte voor Pur Schuimisolatie
Je zal het snelst duidelijkheid krijgen als je een offerte op maat laat opstellen. Dat kan hier via deze site, dan kom je snel in contact met enkele vakmannen die niets anders doen dan dit soort werk. Zij kunnen bij je thuiskomen en de zaken bespreken. Dan weet je snel waar je aan toe bent.
Op korte termijn ontvang je dan verschillende offertes voor PUR spuitisolatie en kan je beginnen vergelijken.
Benieuwd naar een richtprijs voor dakisolatie? Vul dan onderstaand formulier in. Door verschillende erkende isolatiebedrijven in je eigen regio te vergelijken bespaar je tot 35% in slechts 2 minuten!